Dsc4256 Bewerkt B

Samen werken aan een natuurlijke veehouderij 

Platform Natuurlijke Veehouderij (PNV) heeft als uitgangspunt een natuur-inclusieve veehouderij wat begint met een gezonde, vruchtbare bodem en een rijke biodiversiteit, waar diergezondheid en dierenwelzijn centraal staan en voedsel geproduceerd wordt binnen de grenzen van natuur, milieu en leefomgeving. 

De veehouderij in Nederland staat voor grote uitdagingen op het gebied van biodiversiteit, bodemgezondheid, stikstof, uitstoot van broeikasgassen en waterkwaliteit; in combinatie met een duurzaam verdienvermogen, horizontale samenwerkingen en (eventuele) bedrijfsopvolging. Natuurlijke veehouderij biedt uitkomst!

PNV is een onafhankelijk en bottom-up samenwerkingsverband van veehouders, dierenartsen en onderzoekers/wetenschappers die vanuit de praktijk bijdragen aan een duurzame, dierwaardige en natuur-inclusieve veehouderij.

Dankzij de jarenlange ervaring weet PNV:

– Hoe natuurlijke middelen en kruiden kunnen worden ingezet in preventieve diergezondheid, met als gevolg een grotere biodiversiteit, gezonde bodem en schoon water.

– Welke vragen er spelen in de praktijk en voor welke uitdagingen de veehouders staan als het gaat om een toekomstgerichte veehouderij met een duurzaam verdienvermogen.

– De vertaalslag te maken tussen de wetenschap, literatuur en het toepassen in de praktijk, uitgaande van praktische handvatten en handelingsperspectief.

Meer leren over natuurlijke veehouderij? Of handvatten krijgen om natuurlijke veehouderij in jouw stal/land/praktijk toe te passen? Of heb je een idee dat aansluit bij ons gedachtegoed? Mail ons!

En blijf op de hoogte, lees ons Natuurlijk Leesvoer. Schrijf je hier en mis niks. 

PNV is gelieerd aan Natural Lifestock Farming, een internationale beweging die zich inzet voor het produceren van gezonder voedsel. 

Wij werken samen met