Overleg in de stal

Wil jij je kennis en kunde op het gebied van natuurlijke veehouderij vergroten? En ben je opzoek naar een netwerk van gelijkgestemden? Dan ben je bij Platform Natuurlijke Veehouderij (PNV) aan het juiste adres!

Wij vinden dat de dierenarts voor iedere veehouder het eerste aanspreekpunt moet zijn, ook in de advisering rondom natuurlijke veehouderij. Bij PNV bieden we je de mogelijkheid om je kennis en kunde over natuurlijke middelen en kruiden uit te breiden, door de link te leggen met de literatuur. Wat is er onderzocht? Daarnaast door kennis en practice-based evidence te delen. Wat weten we wel en wat weten we niet? Wat werkt er wel en wat werkt er niet?

Dit doen we door het organiseren van onder andere en inspirerende bijeenkomsten, trainingen en intervisie/intercollegiaal overleg. Allen op het gebied van natuurlijke veehouderij, natuurlijke middelen en kruiden.

Heb je vragen als deze:

  • Welke natuurlijke middelen kan ik veilig en verantwoord adviseren?
  • Wat is de samenstelling van veelgebruikte of ‘bekende’ natuurlijke middelen?
  • Wat is er wettelijk vastgelegd als het gaat om natuurlijke middelen en kruiden? Wat zijn daarin de verschillen tussen conventionele houderij en biologisch en bio-dynamisch?
  • Wat zijn bruikbare tips voor veehouders als het gaat om kruidenrijk grasland?

Of andere vragen? Mail ons! natuurlijkeveehouderij@vkon.nl 

Speciaal voor dierenartsen organiseren we bijvoorbeeld de cursus Natuurlijke, duurzame middelen in de veehouderij voor dierenartsen. Onderwerpen die tijdens deze cursus aanbod komen is famacokinetiek, de wettelijke aspecte, microbioom, kruiden en de praktische toepassing daarvan. Al met al een brede cursus met veel informatie over natuurlijk middelen. De cursus start in het voorjaar van 2024. Klik hier om direct naar deze cursus te gaan.

Ook kun je bij ons terecht voor een spreker voor een boerenavond over duurzame en natuurlijke veehouderij.

Meer leren over natuurlijke veehouderij? Of handvatten krijgen om natuurlijke veehouderij in jouw praktijk toe te passen, om de sparringpartner voor jouw veehouders te zijn? Of heb je een idee dat aansluit bij ons gedachtegoed? Mail ons!

En blijf op de hoogte, lees ons Natuurlijk Leesvoer. Schrijf je hier en mis niks. 

Meer info naar natuurlijkeveehouderij@vkon.nl.