Dsc4444 2

Voor veehouders is Platform Natuurlijke Veehouderij de plek om in contact te komen met bevlogen collega-veehouders die zich inzetten voor natuurlijke diergezondheid en dierenwelzijn.

Het platform organiseert cursussen en praktische workshops, om veehouders te inspireren, informeren en ondersteunen bij de stappen die zij (willen) zetten richting een meer natuurlijke bedrijfsvoering. Ook ben je bij het Platform aan het juiste adres als je op zoek bent naar advies rondom diergezondheid, het toepassen van kruiden of als je in contact wil komen met één van onze onderzoekers of dierenartsen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor sprekers voor studiegroep- of AJK(contact-) avonden.

Met regelmaat organiseert het Platform Natuurlijke Veehouderij de tweedaagse workshop werken aan weerstand. Deze workshop is goedgekeurd voor Planet Proof! Tijdens deze workshop vind je antwoorden op vragen uit de dagelijkse praktijk, zoals: 

  • Hoe teel ik gras met kruiden en zorg ik voor het juiste kruidenrijke rantsoen?
  • Hoe kunnen kruiden bijdragen aan het vergroten van de weerstand? 
  • Welke natuurlijke middelen kan ik verantwoord inzetten, wat is veilig en effectief?
  • Wat zit er in deze middelen en hoe kan ik dit als veehouder beoordelen?

In samenwerking met Wageningen Food Safety Research, Bionext, Groen Kennisnet en het ministerie van LNV wordt gewerkt aan het verspreiden van kennis over natuurlijke producten in de veehouderij. Gezondheid ondersteunende middelen kunnen als aanvulling op goed management en een goede kwaliteit diervoeder bijdragen aan verbetering van de diergezondheid. In de zogenaamde ‘stalboekjes’ staan handvaten om met natuurlijke middelen de gezondheid van de dieren te bevorderen en zo ziektes te voorkomen.