Datum 26 februari 2024
Locatie Online

Steeds meer melkveehouders tonen interesse in het aanleggen van hagen op hun percelen. Of het nu is voor het verdienen van punten in de ecoregeling, het stimuleren van biodiversiteit, het dienen als erfbeplanting, of het fungeren als veekering, hagen op melkveebedrijven kunnen diverse functies vervullen.

Het project ‘Boeren met Bomen’ richt zich op de toepassing van hagen als voederhaag op melkveebedrijven, om extra voedingsstoffen aan te bieden aan het grazende vee. Vragen die daarbij een rol spelen zijn: Waar let je dan op bij het aanplanten? Eten de koeien er van? Zo ja, van welke soorten? Wat is het effect op de gezondheid van koeien?

Dé belangrijke vragen als het gaat om voederhagen. In het onlinecafé op maandagavond 26 februari delen melkveehouder Rick Huis in ’t Veld en projectleider Marlies Immink graag de ervaringen en de kennis die zijn opgedaan in het project.

Je bent van harte welkom om mee te praten, te luisteren en geïnspireerd te raken. Meld je aan via de link en ontvang direct de link naar de zoom omgeving . Graag tot de 26e!

Meld je aan! www.vkon.nl/evenementen/voederwaarde

Onlinecafe Voedingswaarde Van Voederhagen Feburari 2024 1